Szerző: premiumplastic június 13th, 2016 0 hozzászolások

Az ár önmagában relatív. Kérdés az is: mit képvisel!

 
A legalacsonyabb árért vívott verseny elve a minőség színvonalának fokozatos csökkenéséhez vezet. Nem véletlen a rengeteg elégedetlen vásárló. Legyen szó bármilyen termék, vagy szolgáltatás színvonaláról!
 
Ráadásul a nyílászáró piacon az ablakcsere utáni pár évben jelentkeznek a rejtett hibák, amelyek valójában legtöbbször már kódolva vannak a hirdetésekből ordító „legolcsóbb ablak” jelzőben, vagy a 45-50 % körüli „árkedvezményekben”.
 
Az aggasztó árharc arra készteti a gyártókat, hogy olcsóbb megoldásokat válasszanak. Hogy a technológiai előírások szerinti rejtett tartozékokat gyengébb és olcsóbb megoldásokkal helyettesítsék, vagy rosszabb esetben egyszerűen kispórolják azokat.
 
A vásárlónak a választás nem könnyű. Sem az ablakok, sem a szolgáltatók között!
 
Mit gondolhat a laikus érdeklődő, ha a hozzáértő szakemberek – nem, nem magunkra, hanem érdekmentes, objektív véleményezőkre utalok –, mint például az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetség (ÉVOSZ), elnökének kijelentésére (Forrás:napi.hu).
 

"Minősített, színvonalas termékeket alig forgalmaznak, az alkalmatlanok aránya viszont elérheti az 50 százalékot is!"

Kárpáti József, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ)

Európa keleti végein gyakran alkalmazott ablakos „okosság”, a szemnek láthatatlan, ám annál fontosabb rejtett tartozékok gagyi minősége, rosszabb esetben az egyszerű „kispórolása”. 

Ráadásul a gyártók többsége – tisztelet az üdítő, ám kevés kivételnek! – annak érdekében, hogy a kiadásokat tovább tudják csökkenteni, gyengítik teljesítési rendszerük infrastruktúráját, mely magába foglalja a minőségi munka megkövetelését, és a személyzet képzését.

Meggyőződésem, hogy a gyártók nem jókedvükből, még csak nem is előre megfontolt gonosz szándékból járnak el így!
 
Az aggasztó árharc, a vásárlók kegyeiért folytatott küzdelem, a túlélés diktálta törvények parancsára, kényszerűségből folyamodnak különböző – finoman fogalmazva – „költségkímélő” fortélyokhoz, okosságokhoz.

Az árharcba én soha nem szálltam be! Ez egy olyan ördögi spirálba vezet, amelyből nincs kiszállás. Ráadásul, az igazi minőségre mindig van kereslet!

(Gardel György cégalapító, tulajdonos)
 
A megrendelő számára átláthatatlan megoldásoknak, a minőség rovására menő kompromisszumoknak nincs helye. Nincs a gyártói alapanyag költségcsökkentését célzó „egyszerűsítés”.
 
A minket választó megrendelő tisztában lehet az általuk gyártott nyílászárók osztályon felüli minőségével, az elvárható megbízhatóság, és nem utolsó sorban a hosszú távú tartósság mértékével.
 
Ha úgy érzi, hogy ismerőseinek segítene, ha ő is elolvasná ezt a bejegyzést, ne habozzon, ossza meg bátran! 
about the author: premiumplastic